Βήμα Πρώτο:
Ανάλογα με το κρασί, διαλέγουμε και το σωστό ποτήρι.
Ανάλογα με το κρασί, διαλέγουμε και το σωστό ποτήρι.
Βήμα Δεύτερο:
Παρατηρούμε το χρώμα του κρασιού & την διαύγειά του. Πάντα σε μια λευκή επιφάνεια. Το ποτήρι γερμένο προς τα εμπρός.
Παρατηρούμε το χρώμα του κρασιού & την διαύγειά του. Πάντα σε μια λευκή επιφάνεια. Το ποτήρι γερμένο προς τα εμπρός.
Βήμα Τρίτο:
Ανακινούμε περιστρέφοντας το κρασί στο ποτήρι για να απελευθερωθούν τα αρώματά του.
Ανακινούμε περιστρέφοντας το κρασί στο ποτήρι για να απελευθερωθούν τα αρώματά του.
Βήμα Τέταρτο:
Μυρίζουμε για να ανακαλύψουμε την ένταση & τον αρωματικό »χαρακτήρα» του κρασιού.
Μυρίζουμε για να ανακαλύψουμε την ένταση & τον αρωματικό »χαρακτήρα» του κρασιού.
Βήμα Πέμπτο:
Δοκιμάζουμε με μικρές γουλιές περιστρέφοντας το κρασί γύρω από την γλώσσα, αναζητώντας την »αίσθηση» που μας προκαλεί.
Δοκιμάζουμε με μικρές γουλιές περιστρέφοντας το κρασί γύρω από την γλώσσα, αναζητώντας την »αίσθηση» που μας προκαλεί.
Βήμα Έκτο:
Παρατηρούμε την επίγευση που μας αφήνει…
Παρατηρούμε την επίγευση που μας αφήνει…
Μετά από αυτά τα βασικά βήματα, την επόμενη φορά θα είστε σίγουροι για τον εαυτό σας, σχετικά με την τεχνική της γευσιγνωσίας…