Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Μπρούσκο: …κρασί με ωριμότητα!



Είναι  ξεκάθαρο πια,  ότι εκείνο που χαρακτηρίζει το θεμελιακά ανώτερο στάδιο ποιότητας είναι ο όρος «κρασί υψηλών αξιώσεων», αυτός δηλαδή ο τύπος κρασιού –ο μόνος– που μπορεί κυριολεκτικά να μας μαγέψει. Αυτή τη δυνατότητα την έχει μόνο,  το παλαιωμένο κρασί!
Πραγματικά, με την παλαίωση δεν θα αλλάξει μόνο το χρώμα του κρασιού & θα γίνει πιο ελκυστικό:  δηλαδή σε διαφορετικούς  χρωματικούς τόνους, θα αλλάξουν & αυτά που μας προσφέρουν οι ακόμα πιο σημαντικές για την απόλαυση του κρασιού, αισθήσεις της όσφρησης αλλά & της γεύσης.
Το ήδη πυκνό άρωμα, θα ξεδιπλώσει πρόσθετα στοιχεία πολυπλοκότητας & γοητείας, που θα το προβιβάσουν σε «bouquet», το μπου-κέτο  θα εκφραστεί με ιδιαίτερα φινετσάτο τρόπο, ενώ η γεύση θα χάσει τα σκληρά της χαρακτηριστικά (θα «στρογγυλέψει»), θα δημιουργήσει μια εκπληκτική αίσθηση πλάτους και βάθους στον ουρανίσκο – ζωγραφίζοντας έτσι ένα σύνολο ιδιαίτερα πολύπλοκων & φινετσάτων εντυπώσεων.
Βασική προυπόθεση γι’ αυτά,  η παραμονή του κρασιού στο κατάλληλο βαρέλι. Αυτά ακριβώς  χαρακτηρίζουν ενα μπρούσκο κρασί!