Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Tύποι κρασιών



  • Πρώτο κριτήριο διαφοροποίησης αποτελεί το χρώμα. Έτσι λοιπόν, διακρίνουμε τα κρασιά σε λευκά, ροζέ & κόκκινα. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό, που εξαρτάται από το είδος του σταφυλιού πού χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του κρασιού, καθώς & απο το είδος της οινοποίησης.
  • Ανάλογα με το πόσο »γλυκιά» γεύση έχουν, την περιεκτικότητά τους δηλαδή σε σάκχαρα, τα κρασιά διακρίνονται σε ξηρά & γλυκά. Η »γλυκύτητά» τους οφείλεται στα σάκχαρα, που παραμένουν αζύμωτα άν διακοπεί η αλκοολική ζύμωση.
  • Τέλος, ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε διοξείδιο του άνθρακα διακρίνονται σε ήσυχα & αφρώδη. Το αέριο μπορεί να προέρχεται από την αλκοολική ζύμωση & να έχει διατηρηθεί στο κρασί (Φυσικώς Αφρώδεις Οίνοι).